Za objevováním sopek na Sicílii

Sicílie bude dobrodružství. Čekají nás aktivní i spící sopky, vysoké útesy i italská městečka plná barev a chutí. Sicílie a Liparské ostrovy nabízejí úžasný jachtařský zážitek, který jinde v Evropě nezažijete. 

Dovolená na jachtě v Sicílii je ve stylu Adventure Week. To znamená více plachtění, více zážitků a více dobrodružství. Ale samozřejmě se dostane i na pláže a koupačky. Pokud vás láká více odpočinková easy dovolená, pak mrkněte například na plavbu na Lefkadu.

Originální Vulcano 

Největším lákadlem Sicílie jsou jednoznačně sopky. Uvidíme čoudící Vulcano - sopku, která dala název sopkám obecně i aktivní Stromboli, která se vznešeně tyčí nad hladinou. Na Vulcano se vyběhneme podívat a nakoukneme do sirného kráteru. Stromboli obeplujeme v noci, kdy můžeme jasně vidět vytékající lávu. 

Naší oblíbenou zastávkou je místní vesnička, kde jednak skvěle vaří a zároveň je možné slyšet dunění kráteru. 

Útesy a “havajská” krajina

Sopky se v oblasti pěkně činily a vytvořili unikátní krajinu plnou útesů a skalisek. Když budeme mezi ostrovy proplouvat každých 5 minut se nám ukáže úplně odlišná scenérie a dechberoucí výhledy. černé útesy přecházejí do bílých pískovcových a za oběma se táhnou zelení porostlé hory. Najednou se budete cítit, jako byste pluli kolem sopek na Havaji. Rybáři si navíc ve skalách vystavěli úkryty - a ty rozhodně musíme prozkoumat.

Adventure Week

Pokud se nebojíte dobrodružství, pak je tento týden pro vás. Strávíme více času na moři na plachtách a občas to i houpne. Nejlepší výhledy a západy slunce budeme lovit na vrcholu místního kopce nebo sopky a půjčíme si čtyřkoly nebo skútry, abychom prozkoumali více z ostrova. Bude to aktivní dovolená, kdy všechny starosti necháš za sebou a budeš si užívat moře a svobody.

Liparská kuchyně a pravá Itálie

Místní se museli naučit žít z toho, co jim dává moře. Protože na zemědělství se nemohli kvůli sopkám úplně spolehnout… Vznikla tedy jednoduchá kuchyně, kterou místní dotáhli k dokonalosti.  Můžeme tak porovnat italskou kuchyni na Sicílii s tou liparskou. Doporučujeme lokální specialitu - syrové červené krevety, které jsou považovány za nejlepší krevety na světě. A samozřejmě nesmí chybět italské víno. 

V sicilských městečkách zase zkusíme italskou idylku s ranním ristrettem a večerní pizzou.

V detailu plavby zjistíte podrobný itinerář i další informace o plavbě. Pokud byste měli k Sicílii otázky, neváhejte nám napsat.

Covilla promise

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip

INSTAGRAM