Stylový začátek léta v Chorvatsku - zažij Summer Opening

Letní sezónu začneme tradičně v Chorvatsku. Moře už je pěkně teplé, ale davy turistů ještě budou sedět doma. Ideální kombinace k tomu začít léto ve velkém stylu!

Ne každý by si to tipnul, ale Chorvatsko je perfektní destinace pro dovolenou na jachtě. Stovky ostrůvků, klidné moře, skryté zátoky, koupání s delfíny, šnorchlování kolem vraků lodí, úžasná kuchyně… top.

A přelom červen - červenec je ideální, protože budeme mít celé moře jenom pro sebe.

Proč je Chorvatsko tak oblíbené

Zapomeň na levnou dovolenou pod stanem a přecpané kamenité pláže. Chorvatsko na moři je úplně jiný level. Klidné moře, stovky maličkých ostrovů a příjemné počasí dělají z Chorvatska oblíbenou destinaci pro jachtaře. A Chorvati to ví a zařídili se podle toho. Každý ostrov je připraven přivítat námořníky. Restaurace mají svá mola, takže z paluby si skočíš rovnou na oběd, všude se dá dobře zakotvit nebo dokoupit potraviny.

Co uvidíme

Oblast Murterského moře je známá pro své národní parky. Park Kornati tvoří desítky neobydlených ostrovů, které připomínají měsíční krajinu. Na některé ostrovy se dá vyběhnout a je z nich nádherný výhled na celý park. Hned vedle je Telaščica se svými 80 m vysokými útesy. 

Oblast je také známá jako domov mnoha skupin delfínů. Když budeme mít štěstí, tak se budou předvádět a skákat kolem lodi.

Rádi zastavujeme v městečku Sali, které má díky barevným domečkům italský nádech a je známé pro svou gastronomii. Doporučujeme steak z tuňáka, který je větší  než talíř.

Dugi Otok je nejkrásnější při západu slunce. Můžete ho pozorovat ze zdejšího majáku. Prostě romantika. Pro odvážnější je zde potopený vrak lodi, který se dá prozkoumávat jenom se šnorchlem. Můžete proplavat různými místnostmi a kdo ví, třeba objevíte nějaký poklad…

Original Week

Poplujeme ve stylu Original. Během týdne tak zažiješ vyladěný mix dobrodružství, plachtění, relaxu i párty. Týden na jachtě začneme zvolna. Bude dostatek času na koupání, opalovačky i šmejdění po ostrovech. Pak ale vytáhneme plachty a budeme objevovat nejkrásnější místa v dané oblasti. Známe skryté zátoky, malebná městečka, skvělé restaurace, opuštěné ostrovy a to všechno ti chceme ukázat.


V detailu plavby zjistíte podrobný itinerář i další informace o plavbě. Pokud byste měli otázky k chorvatské plavbě, neváhejte nám napsat.

Covilla promise

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip

INSTAGRAM