Ztrať se v bílých uličkách na Santorini!

Ikonické výhledy. Všichni známe ty modré kopule a úzké uličky. Santorini však nabízí mnohem víc. Stejně tak jako přilehlé ostrovy a městečka. Tak pojďme na to!

Divoký Paros

Trajektem připlujeme na Paros. Krásný ostrov jako z pohledu, který pošleš babče. Bíle omítnuté stěny, modré kostelíky, písečné pláže, rybářské přístavy plné kaváren a restaurací a malé bary, kde to místní rozjíždí přes noc. Klidně by se tu dal strávit týden. My ale vyplujeme z divokého zálivu a vydáme se vstříc dobrodružství.

Hippies a piráti z Iosu

Sláva Iosu trošku zapadá mezi jeho většími bratry Mykonosem a Santorini. Což je na jednu stranu škoda, ale zároveň výhoda pro nás. Ios totiž žije. V 60. letech sem mířilo spousta hippies lidí. Později je vystřídali backpackeři. Na Iosu tak vládne pohodová atmosféra, která tě dostane. Ios má také dvě historické specialitky. Nachází se zde hrobka Homéra, který zde napsal svou Odysseu. A ve městě najdete “pirates checkpoint” - uličky, které jsou tak úzké, aby v nich piráti nemohli vytáhnout své šavle.

Perla mezi ostrovy - Santorini

Připlouváme k Santorini. Postupně se nám otevírá zátoka s vulkánem, vysokými skalisky a blyštícími se městečky. Z toho pohledu každému spadne brada. Oia a Thira jsou asi nejznámější města. Tady najdeš přesně ty výhledy, co znáš z obrázků. Doporučujeme se jen tak ztratit v uličkách a užít si tu romantickou atmosféru. 

Kousek od kotviště půjčují čtyřkoly. Můžeš tak prozkoumat ostrov skrz naskrz. Poznáš tak i druhou stranu Santorini, která má také své kouzlo. Vítr místy krajinu přetvořil v písečnou poušť. Budeš se tady cítit jak na planetě ze Star Wars. Večer se vrátíme do města a uvidíš nejkrásnější západ slunce v životě.

Malé Kyklady

Po cestě zpátky do domovského přístavu si uděláme malou zastávku zpátky v čase. Malé Kyklady jsou přesně to místo, kde čas plyne pomaleji a vše je takové jednodušší. Siesta sem, siesta tam. Každý si zde najde přesně to, co potřebuje. Můžeš si užívat pláží jednotlivých ostrůvků, vychutnat si skvělé jídlo, koupat se v prázdných zátokách, nebo si střihnou výlet po ostrově a šnorchlovat u potopeného letadla z druhé světové. 

Ručíme za to, že z Kyklad se ti nebude chtít zvednout kotvy.

Santorini week je ve stylu adventures. Užijeme si tak plachtění na delších přeplavbách mezi ostrovy. Program je nabitý možnostmi, jak se vyřádit a pořádně prozkoumat kus Řecka. Nudit se nebudeš ani minutu. Zároveň si však užiješ i pohodičku a relax, kterou je Řecko proslulé.

Máš k dovolené na Santorini nějaké otázky? Pokud něco není jasné nebo si chceš zjistit víc, napiš nám od chatu. Rádi se s tebou pobavíme!


Covilla promise

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip

INSTAGRAM