Vypluj na jachtu s mistrem světa v jachtingu

Při našich plavbách jsme se setkali s výbornými kapitány jako je například
Miro Baran. Jeden z našich kapitánů, se kterými se budeš plavit s Yachters Baby!

Mistr světa v jachtingu a mořský vlk z poza slovenských hranic, který dovede s přehledem ovládat jachtu a zvládat nástrahy počasí, až si člověk říká, kde se v něm bere ten naprostý klid.

Na druhou stranu se člověk na moři potká i s kapitány z druhé strany barikády. Papíry v Chorvatsku udělá každý a stačí mu na to týdenní kurz, no jo, ale svěř takovému člověku jachtu a především celou posádku – bohužel takových kapitánů je opravdu hodně.

Kapitán je nejdůležitější osoba na palubě a my to známe na vlastní kůži.

Být kapitánem znamená dělat profesi, ve které musí být člověk expertem v mnoha oblastech.

Umíš kormidlovat? Skvělé, tak ještě musíš umět naprosto precizně předpovídat počasí, směry větru a podle toho zvolit místa ke kotvení, případně zavelit a zajet se schovat do přístavu. Má někdo na palubě špatnou náladu? Ha! Práce pro kapitána aka psychologa v jednom, který si musí posádku udržet v perfektní náladě za každých okolností.

Mimo jiné musí navigovat jak když bičem mrská, taky zvládat servis jachty, protože nechceš, ať ti zkazí dovolenou nevyměněná součástka za 10 Kč. Je to zkrátka práce pro multi-talentované jedince a to jsme se ještě ani nedostali k práci s plachtami nebo k zajíždění s 15 tunovou plachetnicí do přístavu.

Vytrénován oceánem

Zpět k Mirovi, na moři si umí poradit s každou situací. Taky aby ne, několikrát přeplul Atlantský oceán, aby se podíval do Karibiku. V Řecku a Chorvatsku stráví za rok na moři několik měsíců.

Jachtí od roku 1992 a je úspěšný reprezentant v mezinárodních soutěžích v námořním a okruhovém jachtingu. Mimo jiné vlastní kapitánsky průkaz B – velitel jachty mořské plavby – YACHTMASTER OFFSHORE.

Naši kapitáni obepluli svět

Na jachtách Yachters Baby! se taky můžeš setkat i s dalšími kapitány. Věř nám, že jsme při výběru opravdu precizní a pečlivě vybíráme kapitány, kteří mají napluto tolik, abychom za ně mohli dát ruku do ohně.

Každý náš kapitán je krom jeho prověřených zkušeností a schopností proškolen a umí na palubě rozproudit tu pravou námořnickou náladu.

Takto to máme v Yachters Baby! bezpečnost na prvním místě, žádné ústupky a stále super nálada.

Petr Pitucha

Covilla promise

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip

INSTAGRAM