Jak se vaří na jachtě?

Jídlo na jachtě je jedno z velkých témat na moři. Kde seženeš potraviny? Kam je dáš? A dá se na lodi vařit? Jak vypadá denní jídelníček? Na všechno najdeš odpověď v tomto článku.

Co se jí na moři?

Na co máš chuť! Záleží jen na tobě, co se bude jíst. Někdo nemůže mlíko, někdo ryby a někdo zase lepek. Jedni maso milují, druzí jsou vegani. Proto se před vyplutím posádka domluví, co bude na jídelníčku. Díky tomu si každý najde to svoje a nestane se, že budeš mít hlad.

Většinou se dělají dva velké nákupy. Jeden před vyplutím, kdy nakoupíme v supermarketu v přístavu a druhý v půlce plavby. Samozřejmě ti nic nebrání něco dokoupit kdykoliv budeme v přístavu. 

Během plavby pak kombinujeme vaření na lodi a objevování místních chutí v restauracích. Záleží už jen na tobě, jak si to naplánuješ.

Kam s jídlem?

V podpalubí je velká lednice, kam se schovají všechny potřebné potraviny. Další lednice bývá na palubě, kam schováváme potřebné tekutiny. Místa je fakt hodně a jídla se na jachtu vleze dostatek.

Jak se na lodi vaří?

Každá loď má svou velkou vybavenou kuchyň. Kromě lednice tam najdeš sporák s troubou, dřez a všechny potřebné hrnce, pánve, misky, talíře, hrnky, příbory…
Proto není problém si kdykoliv cokoliv uvařit nebo upéct. Pokud se ti nechce nic vymýšlet, tak si uděláš nějakou rychlou sváču, salát, ovoce.

Objevuj místní chutě a gastronomii

Ryby přímo od rybářů
Co je víc, než si na jachtě ugrilovat čerstvé ryby a k tomu místní křupavou zeleninku. Výhodou jsou krásné výhledy přímo z moře. Prostě jachtařská romantika.

Zážitek v restauraci
Objevuj středomořskou kuchyni a nové chutě. Ať už v zapadlé taverně, kde vaří 100 letá tetka v zástěře podle tradičních receptů nebo v luxusní restauraci s nejvybranějšími surovinami.

Co jachta dala
Uvaříme si baštu z toho, co jsme si nakoupili. Saláty, těstoviny, polívky, obložené chleby, párky, palačinky nebo klidně pečené koleno... Fantazii se meze nekladou, jachta zvládne vše.


Ukázka jídelníčku

Po ránu je nejlepší rovnou skočit do moře a udělat si pár temp kolem lodi. To je nejlepší budíček a rozcvička na světě. Pak se vrhneš na snídani. 

Snídaně
Míchaná vajíčka, párky, čerstvý chleba. Kdo má radši sladké, dá si nutellu nebo marmeládu. K tomu se uvaří čaj nebo kafe. Jako dezert si dáme nějaké ovoce, a pak už se vrhneme za dobrodružstvím. Na sváču si můžeš dát ovoce nebo taky drink a pivo. :-)

Oběd
Těstovinový salát se zeleninou, čerstvou mozzarellou a třeba kuřetem. Je lepší si během dne dát něco lehčího, abys byl ready na objevování a koupačky.

Večeře
Špagety, polívky, maso s bramborem a zeleninkou. Nebo jen obložené chleby. Namixujeme, kdo co má rád a otevřeme si k tomu láhev vínka. Třeba dát si místní prosciutto, sýry nebo čerstvé olivy je prostě zážitek. A nebo si po cestě můžeme koupit právě vylovenou rybu a ugrilovat si ji na bylinkách.

Takto může vypadat jeden kulinářský den na jachtě. Fantazii se ale meze nekladou. Je jen na nás, co si s posádkou uvaříme a co vymyslíte. Rozhodně je jídlo na jachtě zážitek! A ty výhledy u toho...

Jestli máš dotazy, k čemukoliv na jachtě, pošli nám vzkaz v lahvi přes Instagram nebo Facebook a nebo rovnou volej na +420 603 932 680


Covilla promise

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip

INSTAGRAM