7 důvodů proč jet do Turecka na jachtu

Když se řekne dovolená na jachtě, většinu lidí Turecko nenapadne. Je to ale velká škoda, protože Turecko na jachtě je skrytá perla jachtingu. Nevěříte? Tak čtěte!

1. Dlouhá sezóna

Počasí vydrží v Turecku být teplé ještě dlouho po tom, co byste v Chorvatsku klepali kosu. Stejně tak vítr je mírný, takže pokud se chceš v říjnu ještě koupat, pak Turecko je pro dovolenou ideální.

2. Pohodová plavba

Turecko je přívětivé i pro začínající jachtaře. Pokud máš rád klidnou plavbu bez vln, pak turecké moře je přesně pro tebe. Vzdálenosti mezi jednotlivými městy nejsou extra velké, takže můžeme každou chvíli zastavit na kafe, víno nebo koupačku - 100% relax zaručen.

3. Úžasná příroda

je to až neskutečné, co všechno může Turecko nabídnout. Projedeme pouští i zalesněnými zátokami. Vysoké útesy, malé útesy, písečné pláže a azurové zátoky, čisté azurové moře… Obzvláště kolem měst Fethiye a Oludeniz nebudeš moct z okolí spustit oči. A hlavně - toto zažiješ pouze z moře. Pro suchozemské turisty jsou tyto krásy skryty.

4. Starodávná historie

Kdysi bylo tohle pobřeží důležitým obchodním centrem Římanů. Během plavby tak objevíme pradávná města, hrobky vytesané ve skalách, ruiny starých lázní a vesnic. 

5. Živelná kultura

Turci jsou úžasní hostitelé. Dej si s místními silný čaj nebo kávu z džezvy, během pěti minut spolu proberete vše od života na moři, přes trendy turecké telenovely až po rodinou situaci jejich sestřenice z třetího kolene. Na trzích pak můžeš vyzkoušet své smlouvačské schopnosti a pořídit si spoustu věcí za pakatel. Turecko je velmi bezpečná země, kde se o turisty (a námořníky obzvlášť) dobře postarají.

6. Přívětivé ceny

I kdyby nebylo smlouvání tvou nejsilnější stránkou, ceny v Turecku jsou pro nás přívětivé. Můžeš si tak užít naplno turecké kuchyně a ochutnat vše, co ti přijde pod ruku. Výhodou je také levná cena letenek.

7. Turecká kuchyně

To nejlepší nakonec. Začít den silným tureckým čajem je prostě paráda. Během plavby budeš mít nespočet příležitostí objevovat krásy turecké kuchyně. Ta v sobě spojuje vliv z Balkánu i východu
Zapomeň na kebab, jak ho znáš od nás. Turecká kuchyně skýtá spoustu pokladů na slano i na sladko. Doporučujeme vyzkoušet Musaku, Manti, Kofty, Simit a Baklavu. 
Samozřejmě musíš sledovat západ slunce u shishy s tureckým čajem při poslouchání šplouchání vln na mole.

Zajímá tě něco dalšího ohledně Turecka nebo dovolené na lodi? Není nic snazšího než nám napsat! Rádi poradíme, něco doporučíme nebo jen tak probereme život na moři.

Covilla promise

Get unparalleled peace of mind from start to finish of your trip

INSTAGRAM